Practice – Answer Short Questions-1

Latest Short Answer Question which appeared in recent PTE Tests.

1) A long depression in the surface of the land that usually contains a river is called?
Ans-Valley
2) What is 3/4th of percentage called as?
Ans- 75%
3) Circumference, radius, diameter form which geometrical shape?
Ans- Circle.
4) What does an optic person deal with?
Ans- Spectacles
5) If u have pain in teeth whom do you consult?
Ans- Dentist
6)Name the device of computer having name same to that of an animal.
Ans- Mouse
7)How many years are in a decade?
Ans-10 Years
8)Whenever a person goes to an interview, would he be in an enthusiastic mood or sad mood?
Ans- Enthusiastic mood
7)What special document do most people carry during international travels?
Ans- Passport
8)What would you call one half of the percentage?
Ans-0.005
9) What do we call the alphabetical list, at the end of the book, that tells you where to find specific information ?
Ans-Index/Appendix
10) At what ceremony, the students receive their degree or diploma at end of their study ?
Ans-Graduation day/Convocation
11) what is the chemical formula of water ? Or what is the name of H2o?
Ans-H2o or Water
12) Which Animal is not a mammal? Butterfly, cow or Goat?
Ans-Butterfly
13)How many years you study for an Undergraduate program?
Ans- 3 years
14)If you forget the way what will you buy to find your destination?
Ans-A map
15)If something is POST ,then what does Post mean?
Ans- “Post” means after and “Pre” means before.
16) In hospitals and other shops who gives medicine?
Ans-Pharmacist
17) If you face any heart related issue whom you will contact?
Ans- Cardiologist
18) – what do people wear, if they cant see very well?
Ans- spectacles
19) In which branch of science, periodic table comes?
Ans- Chemistry
20) when something comes at hault , what does this mean ?
Ans-stop
21) After secondary education, students can study in colleges as well as….?
Ans-universities
22) If a button has come out of shirt, what would someone most likely use to put it back on ?
Ans-Needle and thread
23) what general part of the day is known as dawn?
Ans-morning time
24) what does king or queen wear on their head at official ceremonies ?
Ans-crown
25) what are winter , spring ,summer and autumn?
Ans-seasons
26) what is the sweet food produced by bees ?
Ans-Honey.
27) what do we call organs in our chest that we use to breathe ?
Ans-lungs
28) In English calendar, if March comes before april, then which month will come after April?
Ans- May

IMAGE Based Questions:-

1) Two girls are doing something on laptop. What are they doing?
Ans- Browsing Internet
2) Male and female table and their designations are given. What is the name of female employee in the table?
Ans- Elizibath (Female)
3) A windmill is given in the picture. Name this device which is used to generate electricity?
Ans-Windmill
4) A telephone is circulated (Inside Circle). What is the item which is circulated?
Ans- The Telephone
5) A table with 4 to 5 rows and columns with different course names? How many courses the student took?
6) A table is given with different years and months. What is the Preceding year of April?
Ans- Preceding means previous year
7) An image showing a big indoor stadium. What is this building?
Ans- An indoor stadium
8) Look at the table and find sales of which product were increasing every month. 5-6 products were given and only sales of one product was increasing every month.
9) An image of sunrise is given. What is this image showing? Dawn or Dusk?
Ans- Dawn
10) Data is table is given showing bus timing, Stations and departure and arrivals. What was the departure time of bus from a particular station.
11) An image was given and girl was sitting and paper was in the air. What is happening to the paper? Ans- Scattering/ Its getting scattered.
12) An image was given in which 2-3 people had glasses(funnel shaped) in their hand.What are these people doing?
Ans- Experiment.
13) A paint in going on in background and a man is wearing gloves. Why is man wearing gloves?
Ans-He is doing painting
14) A person was wearing goggles blue in colour. What is this person wearing?
Ans- Goggles
15) People are doing something in space on moon. Where are these people?
Ans- On the Moon.
16) A butterfly is shown in an image.How does the butterfly fly?
Ans- With wings.
17) Butterfly in the picture and asks what does it do with wings? Grasp? Flutter? and other two?
Ans- Flutter

All The Best

Happy Practising

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: